Menu

Корпоративна социална отговорност

В близо 20-годишната си история „Политрейд Кънстръкшън’ ЕООД провежда последователна политика в областта на корпоративната социална отговорност. В основата на тази дейност са социални проекти в подкрепа на младите хора и образованието, спортни инициативи и дейности в областта на екологията.

 

Последната инициатива, в която фирмата се включи, е изграждането на нов спортен комплекс в старата столица.

Комплекс „Балкан Арена” ще се разполага на 1 декар площ и ще включва терен с размери 45х20, съблекални, подпорна стена, осветление и изкуствено покритие. Спортната площадка е дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията на кмета Даниел Панов. Компаниите, участващи в дарението са „Лактима Балкан” и „Шугър Импекс Трейдинг”.Причината за завършването сега на спортната площадка е 20 - годишнината на „ЛАКТИМА”, едно от успешно работещите предприятия в града. На „Балкан Арена" ще са добре дошли всички деца от града, без значение от кой спортен клуб са, както и децата на всички граждани на общината.Основната ни цел е спорта да е близо до всекидневния живот на обществото, да се произвеждат здравословни продукти, и да се спортува повече. 

През 2014 г. , фирмата се включи в изграждането на детска площадка „Азбукари”, адаптирана и за деца със специални образователни потребности. Площадката бе разположена в парк „Марно поле”. Детското съоръжение се простира на площ от 860 кв.м. и е в размер на 150 000 лв.

През 2015 г. „Политрейд Кънстръкшън” ЕООД, се включи и в изграждането на интерактивна стая „Креативни мислители” в ОУ „Димитър Благоев” във Велико Търново. Проекта е дело на сдружение „Азбукари” и е насочен към творчеството, знанието, иновацията и модерното обучечние. Идеята на проекта е, училищната стая да бъде интересна с нестандартни занимания, предоставящи нови знания.